Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Wat is een triggerpoint?

Triggerpoint massageEen triggerpoint is de medische naam voor een spierknoop. Een triggerpoint wordt gevormd door een lokale spier verkramping in de spier. Dit komt doordat er lokaal afvalstoffen in de spier achterblijven en deze afvalstoffen kunnen niet meer door het lichaam worden afgevoerd. Bij triggerpointmassage helpen wij het lichaam met afvoeren van die afvalstoffen.

Wat is een triggerpoint massage?

De fysiotherapeut zal uitgebreid onderzoeken waar exact de triggerpoints zitten in het lichaam. Na deze analyse wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is zeer belangrijk voor het herstel van de spier. Na het maken van het behandelplan zal de fysiotherapeut de aangedane spier behandelen. Dit doet de fysiotherapeut door druk op de triggerpoints te geven. Dit heft de lokale spanning op. De spier kan na deze ontspanning weer pijnvrij functioneren.

Triggerpoint massage bij Fysiotherapie Deventer.

Onze fysiotherapeuten kunnen deze triggerpoint behandelingen volledig uitvoeren en zullen, samen met u, de klachten oplossen. Hierdoor kunt u snel weer, zonder pijn, volledig functioneren. Heeft u zelf ook last van een pijnlijke nek, rug of andere klachten in het lichaam? Neemt u dan contact met ons op via telefoon of email. Ook kun u online een afspraak maken in onze online agenda.