Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Nikki Hoogeboom

Nikki HoogeboomAls fysiotherapeute afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool in Enschede.
Vervolgens heb ik de specialisatie Master Manuele therapie afgerond.

Manueel therapeute

Manuele therapie wordt gebruikt om gewrichten beter te laten bewegen. Er wordt gebruik gemaakt van mobilisaties en/of manipulaties. Bij een mobilisatie wordt er een repeterende beweging gemaakt in het gewricht. Een manipulatie is een beweging in de eindstand van het gewricht, waarbij een knakkend geluid kan optreden. Het is een korte, niet pijnlijke beweging. Vaak is tijdens de behandeling het effect van manuele therapie al merkbaar!
Mijn interessegebied ligt bij wervelkolomgerelateerde klachten. U kunt bij mij terecht met hoofd-, nek- of rugpijn, met eventuele uitstraling naar armen/benen. Maar ook voor pijnklachten aan de armen of de benen kunt u bij mij terecht.

Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit is meestal 9 behandelingen per jaar of per indicatie. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Dry Needling-therapeute

Dry needling is een efficiƫnte behandelmethode voor myofasciale pijn: pijn en stijfheid in spieren.
Als manueel therapeute gebruik ik de Dry needling als ondersteuning van de manuele therapie om zo effectief mogelijk te kunnen behandelen.

Echografiste

In de praktijk zet ik echografie in om direct afwijkingen te ontdekken zoals peesontstekingen, spierscheuringen, beschadigd kraakbeen, kalkafzetting of afgescheurde banden.