Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Fysiotherapie

FysiotherapieBijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook klachten zijn als gevolg van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte, operatie of gewoon door ouder worden.
De fysiotherapeut doet de intake en kijkt daarbij samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u weer beter kunt bewegen; gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer aan het werk gaan. Het doel van de fysiotherapeut is eigenlijk dat u weer op een normale manier kunt functioneren.
De fysiotherapeut behandelt individueel of in groepen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in en speelt zo een belangrijke rol in het voorkomen van ziekteverzuim en klachten.
De fysiotherapeut baseert zijn werk zo veel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en past deze toe in de praktijk.

Onderzoek en behandeling:

Het eerste contact tussen patiƫnt en fysiotherapeut bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek wordt in overleg met patiƫnt een behandelplan gemaakt. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit massage, oefentherapie, tapen, of een combinatie daarvan. In alle gevallen neemt actief bewegen een belangrijke plaats in bij de behandeling. Vaak wordt een oefenprogramma samengesteld om thuis zelfstandig uit te voeren.

Behandelduur Fysiotherapie:

Een behandeling bij Fysiotherapie Deventer duurt gemiddeld 30 minuten.