Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Werkplekonderzoek voor groepen

Willen jij en je collega’s leren hoe je de perfecte werkplek voor jezelf creëert? Meld je dan aan voor een werkplekonderzoek voor groepen (max. 5 personen) bij Fysiotherapie Deventer. In dit interactieve onderzoek leren jij en je collega’s je werkplek optimaal in te richten. Zo kun je klachten verhelpen of voorkomen! We leggen je uit wat je kunt verwachten.

Waarom een werkplekonderzoek in groepsverband?

We zijn ons er niet vaak van bewust, maar een werkplek heeft veel invloed op ons welzijn. Een verkeerd ingestelde werkplek kan namelijk zowel fysieke als mentale problemen veroorzaken. En de gevaren schuilen in een klein hoekje. Een verkeerde houding, te weinig licht, te weinig beweging of een te fel beeldscherm kunnen al leiden tot extreme vermoeidheid of klachten aan hoofd, schouder, nek of armen. Dit noemen we RSI/KANS-klachten.
Veel voorkomende klachten zijn:
• Pijn in nek, rug, hoofd, schouder, polsen
• Tintelingen of uitval
• Extreme vermoeidheid
• Spierspanning
• Stijfheid
In een tijd van mobiel werken en het gebruik van flexplekken is het belangrijk om altijd te weten hoe je jouw optimale werkplek inricht. Meld je daarom aan voor een werkplekonderzoek in groepsverband en leer samen met je collega’s de optimale werkplek voor jezelf in te richten. Zo werk je als team aan een gezonde werkplek voor iedere werknemer en een gezonde organisatie.

Voorbereiding op het werkplekonderzoek

Om het maximale uit het onderzoek in groepsverband te halen willen we precies weten hoe jullie huidige werkplekken eruit zien en welke hulpvragen jullie hebben. Deze vormen de leidraad voor het onderzoek en de demonstratie, zodat iedereen op maat geholpen wordt.

Foto’s van de werkplek

We zullen jullie na aanmelding via een e-mail vragen enkele foto’s van jullie werkplekken toe te sturen. Hierbij is het belangrijk dat je drie soorten foto’s maakt: één van boven, één van opzij en één van achter, terwijl je op je werkplek zit zoals normaal. Hierdoor hebben we een totaaloverzicht en kunnen we de werkplekken goed analyseren.

Hulpvragen

Loop jij of lopen jullie gezamenlijk tegen klachten aan? Of willen jullie juist leren om klachten te voorkomen? Formuleer in dezelfde e-mail een heldere persoonlijke hulpvraag, zodat we ons onderzoek op jouw behoeften kunnen toespitsen.

Het werkplekonderzoek bij Fysiotherapie Deventer

Ons werkplekonderzoek heeft als doel om jou nu én in de toekomst gezond te laten werken. Daarom kiezen wij ervoor om meer te doen dan wijzen op gevaren en het verbeteren van je houding. We leren je om het zelf te kunnen, waardoor je op elke werkvloer weet wat je nodig hebt voor een optimale werkplek. En omdat we ieder groepslid op maat willen bedienen, kiezen we voor groepen van maximaal vijf personen.
Tijdens het één uur durende onderzoek krijg je als groep een uitgebreide uitleg over wat een optimale werkplek is en waar je op moet letten. We bespreken ook de foto’s en de hulpvragen die jullie hebben ingediend en gebruiken deze als basis voor het onderzoek.

Demonstratie

Hierop volgt een uitgebreide demonstratie. Hierbij gebruiken we een proefwerkplek, die we samen met één groepslid op maat gaan instellen. We geven uitgebreide adviezen, leggen uit wat belangrijk is en beantwoorden alle vragen. Vervolgens krijgt je de tijd om te oefenen met het instellen van je persoonlijke werkplek, altijd aan de hand van jouw hulpvraag. Heeft iedereen het perfect onder de knie? Dan is ons onderzoek geslaagd.
Aanbevelingen, adviezen en bevindingen verzamelen we vervolgens in een heldere rapportage. Daarmee kun je ook na afloop alles nog eens rustig nalezen.

Extra hulp nodig?

Heb je na het groepsonderzoek toch nog persoonlijke begeleiding nodig, komen klachten terug of wil je hulp bij de communicatie naar je werkgever? Dan staan onze fysiotherapeuten altijd voor je klaar. We helpen je graag bij de communicatie naar de werkgever, een persoonlijk werkplekonderzoek of bij de aanschaf van benodigde meubels of hulpmiddelen.