Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Marjolijn Poppema is wegens persoonlijke omstandigheden afwezig t/m juli 2024!!!

Marjolijn Poppema

In 1997 ben ik afgestudeerd als Bewegingswetenschapper (Universiteit Maastricht) en in 2000 als fysiotherapeut (Hogeschool Utrecht). Ik heb me als fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling, runningtherapie en in hardlopen, triatlon en wandelen.En daarnaast eveneens in psychosomatiek, waar runningtherapie onderdeel van uitmaakt.

Bewegingswetenschapper

Als bewegingswetenschapper ben ik getraind in het analyseren van het menselijk bewegen. Ik heb me gespecialiseerd in het analyseren van de (hard)looptechniek, waardoor bij hardlopers blessures voorkómen en prestaties verbeterd kunnen worden.

Sportblessures

Als gepassioneerd hardloper weet ik als geen ander hoe fijn het is om te hardlopen/sporten, zonder pijntjes of blessures. Ik heb veel kennis van uiteenlopende sportblessures en specifiek die van de hardloper, triatleet en wandelaar.

Dry needling

In mijn behandeling maak ik gebruik van dry needling. Dit is een effectieve behandeltechniek voor myofasciale klachten, zoals pijn en stijfheid. Ik pas deze techniek toe bij uiteenlopende klachten en combineer dit met de Medical Taping Methode, massage, (Mulligan) mobilisaties en oefeningen.

Psychosomatiek

Psychosomatiek staat voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Deze wisselwerking kan uit balans raken door spanning en/of stress. Middels uiteenlopende methoden, zoals bijvoorbeeld ademhalings- en ontspanningtechnieken en runningtherapie, kan ik je ondersteunen en begeleiden om fysiek en psychisch weer in balans te komen.