Binnen 24 uur een afspraak! Nu ook op zaterdag open!

Arbeidsfysiotherapie

ArbeidsfysiotherapieBij fysiotherapie zult u waarschijnlijk met name denken aan het bezoek van een particuliere klant aan een fysiotherapeut. Toch zijn er ook veel andere optie, zoals bijvoorbeeld arbeidsfysiotherapie. Bij arbeidsfysiotherapie draait het om het verhelpen van klachten die zijn ontstaan op de werkvloer.

Wat is het verschil tussen arbeidsfysiotherapie en bedrijfsfysiotherapie?

Waar een bedrijfsfysiotherapeut de werkgever bijstaat om zijn bedrijf een zo gezond mogelijk werkbare plek te maken, staat de arbeidsfysiotherapeut achter een individuele werknemer. Vaak komen gezondheidsklachten van de werknemer immers door externe factoren. Enkele voorbeelden van externe factoren zijn: werkdruk, arbeidsomstandigheden, conflicten, spanningen en werksfeer. Voor werkgevers kan het erg interessant zijn om een arbeidsfysiotherapeut in te zetten, aangezien tijdige signalering van mogelijke uitvalredenen ziekmeldingen kan voorkomen en het werkplezier kan verhogen.

Hoe werkt arbeidsfysio en voor wie is het geschikt?

U kunt als eigenaar van een bedrijf in regio Deventer een afspraak met ons maken, als u merkt dat één of meer medewerkers dreigen uit te vallen of al minder werk kan oppakken. Onze arbeidsfysiotherapeut komt dan bij uw bedrijf langs. Hij analyseert de omgeving, de werkvertrekken en de werkhouding van uw medewerkers. Vervolgens wordt er in samenspraak met de medewerker(s) die het betreft een therapieplan opgesteld. Als de medewerker én werkgever actief inbreng heven, worden er zo hoog mogelijke resultaten behaald en kan de werknemer zo snel mogelijk weer de eigen werkzaamheden hervatten.

Wat heeft u als werknemer aan arbeidsfysiotherapie?

Het is een erg goed teken dat uw werkgever een arbeidsfysiotherapeut inschakelt, als het even wat minder met u gaat. De fysio staat immers achter u en bekijkt met welke klachten u te maken heeft en of deze pijn door het werk komt. Vaak zien wij een mix van polsklachten, schouderklachten en rugklachten. Deze kunnen zowel lichamelijke als mentale oorzaken hebben. De arbeidsfysio is een specialist die u en uw klachten zeer serieus nemen. U hoeft hier geen vergoeding voor aan te vragen, de behandelingen worden bijna altijd volledig betaald door de werkgever. Doordat wij op locatie komen, hoeft u zelf nergens heen. Wij zorgen ervoor dat u snel weer zoveel mogelijk aan het werk kunt en voorkomen zoveel mogelijk toekomstige klachten!

Bent u werkgever of werknemer en heeft u vragen over arbeidsfysiotherapie? Bekijk dan onze tarieven of neem meteen vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.