Specialistisch inloopspreekuur

Tijdens dit gratis specialistisch inloopspreekuur wordt uw klachtenbeeld beoordeeld door een manueeltherapeut of arbeidsfysiotherapeut door middel van een screening. Deze screening wordt gedaan aan de hand van een gesprek en een klein onderzoek (als dat nodig is). Tijdens het gratis specialistisch inloopspreekuur zal er geen behandeling plaats vinden. De fysiotherapeut zal na de screening samen met u gaan kijken wat het beste vervolg voor u is. In de tekst hieronder zullen de verschillende inloopspreekuren worden uitgelegd en welke dagen de specialisten aanwezig zijn.

Manuele therapie

Op maandag en woensdag kunt u tijdens het specialistisch inloopspreekuur terecht als u niet zeker weet of manuele therapie voor u geschikt is. Tijdens het specialistisch inloopspreekuur zal er aan de hand van een gesprek worden gekeken of manuele therapie een oplossing kan zijn voor uw klachten. Met name wervelkolomgerelateerde klachten zijn vaak te behandelen met de manuele therapie. Maar heeft u last van de armen of benen, ook dan kan er sprake zijn dat manuele therapie een uitkomst gaat bieden. Het specialistisch inloopspreekuur duurt 15 minuten, er zal een gesprek plaatsvinden en een klein stukje onderzoek van het aangedane gebied. Aan de hand daarvan zal u advies krijgen om wel of geen manuele therapie te laten toepassen op uw klachten.

Arbeidsfysiotherapie

Op dinsdag, donderdag en vrijdag kunt u tijdens het specialistisch inloopspreekuur terecht voor een analyse van uw werkplek. Deze analyse maken wij aan de hand van foto's van uw werkplek en het gesprek dat wij hebben op onze locatie. Tijdens deze analyse zal gekeken worden naar: Bureau, stoel, muis, toetsenbord en beeldscherm. Na de analyse kunnen we tips en oefeningen geven. Als dit niet afdoende is kunnen we een werkplekonderzoek aanraden, maar u bent geheel vrij om deze af te nemen. Het specialistisch inloopspreekuur duurt ongeveer 15 minuten.