Gegarandeerd binnen 12 uur een afspraak!

Salland fysiotherapeutische check

SallandAls regionale zorgverzekeraar vindt Salland zorgverzekeringen het belangrijk dat werknemers van bedrijven in Deventer zonder lichamelijke klachten hun beroep kunnen uitvoeren. Om werknemers hierbij te helpen zijn zij met ingang van 1 maart een intensieve samenwerking aangegaan met onze praktijk.
Salland zorgverzekeringen spreekt haar waardering uit voor de praktijk wegens de professionele zorg en effectieve werkwijze binnen de fysiotherapie.

Salland zorgverzekeringen biedt aangesloten bedrijven van het DoeVitaal programma een gratis Fysiotheraputische Check aan. De werknemers kunnen hier eenmaal per jaar gebruik van maken.

Hoe werkt het?

Aanmelding

De HR-afdeling van deelnemende bedrijven kunnen werknemers in eerste instantie per telefoon aanmelden bij fysiotherapie Deventer tel: 0619429309.

Deelnemende bedrijven:

Eno Zorgverzekeraar N.V.
RPC Bebo Deventer
Westfalen Gassen Nederland B.V.
Westfalen Medical B.V.

In overleg tussen HR-afdelingen van deelnemende bedrijven en Fysiotherapie Deventer kunnen werknemers ook via website www.fysiotherapiedeventer.com worden aangemeld. Via de online agenda kan dan een afspraak worden ingepland.

Fysiotherapeutische Check

Inventarisatie van de hulpvraag en screening (anamnese)
De fysiotherapeut inventariseert de hulpvraag en voert een screening uit op rode vlaggen (symptomen die wijzen op mogelijk ernstige onderliggende pathologie). Rode vlaggen kunnen duiden op onderliggende pathologie. Bij aanwezigheid van rode vlaggen dient de fysiotherapeut de werknemer te adviseren contact op te nemen met de huisarts of specialist. Indien er geen rode vlaggen aanwezig zijn;

De fysiotherapeut brengt de (stoornissen in) functies en anatomische eigenschappen, de (beperkingen in) activiteiten en de (problemen met) de participatie van de werknemer in kaart en inventariseert de herstel belemmerende en -bevorderende factoren. Tevens brengt de fysiotherapeut de opvattingen van de werknemer in kaart over de klachten, de manier waarop de werknemer met de klachten omgaat, de verwachtingen van de werknemer ten aanzien van de klacht.

Op grond van de inventarisatie analyseert de fysiotherapeut wat het verband is tussen de klachten, de stoornissen in functies, de beperkingen in activiteiten, de participatieproblemen en de herstel beïnvloedende factoren, waarbij ook de invloed van het werk op het ontstaan en voortbestaan van het gezondheidsprobleem aan de orde komt.
Lichamelijk onderzoek
De fysiotherapeut inventariseert de gewrichtsfuncties en de spierfuncties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de richtlijnen van een fysiotherapeutisch onderzoek.

De fysiotherapeut inspecteert/observeert de stand van het aangedane lichaamsdeel. Ook inspecteert/observeert de fysiotherapeut de pijnprovocerende en -reducerende activiteiten.

Conclusie

Tot slot bepaalt de fysiotherapeut de fysiotherapeutische diagnose. Er wordt gekeken of er een indicatie is voor fysiotherapeutische behandeling of dat de patiënt voldoende heeft aan advies en/ of oefeningen.